require_once "include/functions_agenda.php"; require_once "include/functions_agenda.php"; Thuis of in de kluis – Een smartphonevrije school

Thuis of in de kluis – Een smartphonevrije school


15 augustus 2024

Thuis of in de kluis – Een smartphonevrije school
Het Candea College kiest voor ‘thuis of in de kluis’. Gedurende de schooldag is gebruik van de telefoon, smartwatch en tablet niet toegestaan, dus ook niet in de pauzes en tussenuren, dit zorgt voor duidelijkheid. Dit geldt schoolbreed dus op alle locaties. Roosterwijzigingen en lesuitval zijn op de digitale schermen te vinden.

Waarom doen we dit?

  1. Dit beleid draagt bij aan een betere focus en concentratie, betere verwerking van informatie en een beter leerrendement.
  2. Daarnaast zorgt het voor meer echt contact, een betere mentale gezondheid, meer aandacht (ook voor elkaar) en meer regie in de klas.
  3. Het vergroot de sociale veiligheid, zorgt voor een veilige sociale omgeving, minder sociale druk en betere omgang met sociale media.

Situaties waarin een uitzondering gemaakt kan worden is indien het gebruik ervan noodzakelijk is voor de inhoud van de les (vb. mediawijsheid) en/of wegens medische redenen, beperkingen of andere dringende redenen afhankelijk zijn van de telefoon/smartwatch/tablet.

We hebben er vertrouwen in dat we het nieuwe telefoonbeleid met elkaar op een prettige manier kunnen naleven en dat het de sfeer op school ten goede zal komen.
 


< overzicht nieuws