Body Contol en Museum Arnhem

Body Contol en Museum Arnhem

29 oktober 2019

Deze nieuwe tentoonstelling toont een verrassende combinatie van recent sieraad- en modeontwerp van meer dan 100 internationale vormgevers en kunstenaars. Body Control reageert op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam. Onderdeel van de tentoonstelling is de presentatie; “Dicht op de huid”, leerlingen uit het voortgezet onderwijs presenteren eigen werk.

Bijna 400 leerlingen van het Montessori College Arnhem, Beekdal Lyceum, VMBO ’t Venster en het Candea College, allen onderdeel van de Gelderse onderwijs groep Het Quadraam,  hebben een werk gemaakt geïnspireerd op het concept lichaam, haar grenzen en de maakbaarheid hiervan. Ze tonen oplossingen voor persoonlijke actuele thema’s rondom het menselijk lichaam zoals (im)perfectie, bescherming en het delen of verbergen van emoties. Onderbouw VMBO tot VWO 6 laten eigen werk zien in de kapel.

De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem, vormt het decor voor meer dan 200 recente ontwerpen die ieder een eigen verhaal vertellen: herkenbaar, vervreemdend, innovatief en vaak controversieel. De tentoonstelling is van 2 november tot en met 26 januari te zien in De Kerk. Sint Walburgisplein 1. Het werk van de leerlingen is opgesteld in de kapel en tijdens openingstijden woensdag tm zondag tussen 12 en 18 uur te bezoeken.

https://www.museumarnhem.nl/  

 


< overzicht nieuws