Debaters slaan opnieuw toe

Debaters slaan opnieuw toe

15 maart 2019

vandaag aantreden voor de landelijke voorrondes.
Om tien uur vanochtend begon de wedstrijd in de OGtent, dat voelde een beetje als een thuiswedstrijd. De tegenstander was Het Noordik uit Almelo, provinciewinnaar van Overijssel. De debatten gingen over het invoeren van een vaccinatieplicht, het verbieden van de verkoop van lachgas en het uitbreiden van het geschiedenisonderwijs. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, de argumenten vlogen over een weer.  Onze leerlingen hadden zich uitstekend voorbereid, zowel op de inhoud als wat betreft debattechniek. En gelukkig zag de jury dat ook. Zij roemden onder meer de diversiteit in argumenten, de feitelijke kennis van onze leerlingen en de manier waarop ze de individuele verschillen uitspelen en tegelijk een hecht team vormen. Met 5-2 werd het Candea overtuigend de winnaar.

Op 3 april aanstaande gaat het team opnieuw op pad, dan naar Hilversum voor de kwart- en halve finale. Uiteindelijk staat een finaleplaats op het spel, waarmee een reis naar New York gewonnen kan worden. Wie weet is dat weggelegd voor onze kanjers. Maar ook als dat einddoel niet bereikt wordt, kunnen we zeker trots zijn op de prestaties van onze debaters en hun voortreffelijke begeleider Michiel Kuijpers. 

CHAPEAU !!

Samuël Kapelle, Donnie van Zuijlen, Allard van Heek, Merlijn Geurts, Stijn Slangewal, Anne Offringa, Milou Sinke, Tessa Schijvens, Ivo Dalleu, Aïcha Fgaïer, Lars Middelkoop, Ted Prost

 


< overzicht nieuws