MEP

MEP

5 juni 2018

Tijdens het Gelderse Model European Parliament wordt door meer dan honderd leerlingen uit 4-vwo gediscussieerd en gedebatteerd over Europese vraagstukken. Maandagochtend startten de leerlingen van het Candea College als echte parlementariërs. Zij vertegenwoordigden het land Hongarije. De delegatie bestond uit Lars Middelkoop, Jeroen Wapperom, Femke Hooijman, Sam van Zuijlen, Ivo Dalleu, Stefan de Bear, Merlijn Geurts, Rahma Maqboul, Stijn Slang en als delegatieleider, Britt van der Meer. De MEP-ploeg werd verdeeld over tien commissies, die zich ieder met één onderwerp bezighielden.

Jongens in pak en puntschoenen aan, meiden in kokerrok en hoge hakken aan. Zo begon en eindigde de week. Je werkt als commissie en delegatie naar het einde van de week toe, want dan vindt de  plenaire zitting in de Statenzaal van het Provinciehuis plaats. Het is een spannende week en een week om nooit te vergeten. Je leert meer dan honderd nieuwe mensen kennen, je leert formeler praten dan je dagelijks doet, je leert samenwerken, kritisch nadenken, vergadertechnieken, spreken in het openbaar en je verbetert je persoonlijke presentatie. Maar naast alle serieuze activiteiten is er ook veel tijd voor gezelligheid. Tenslotte dient de conferentie als selectiemiddel om tot de samenstelling van een Gelderse Delegatie te komen, die gaat deelnemen aan de Nationale Conferentie.

Als Candea College doen wij het heel goed tijdens MEP, bijzonder goed zelfs! Vorig jaar won Ted Prost MEP Gelderland en vervolgens won hij ook MEP Nationaal. Hierna vertegenwoordigde hij Nederland tijdens de Internationale Conferentie van MEP in Helsinki. En nu als klap op de vuurpijl mag hij, door zijn welbespraaktheid, aanstekelijke enthousiasme en zijn gemotiveerde bijdrage in Helsinki, naar Wenen toe. Dit jaar heeft Lars Middelkoop MEP Gelderland gewonnen. Wij vertrouwen erop dat hij net als zijn voorganger Ted Prost, zijn unieke talenten gaat gebruiken tijdens MEP Nationaal en gaat genieten van dit grote en bijzondere avontuur.

Britt van der Meer


< overzicht nieuws