MACC 2018 voor Ian - mini-MACC voor B1B!

MACC 2018 voor Ian - mini-MACC voor B1B!

23 maart 2018

De jaarlijkse strijd om de Music Awards Candea College laat altijd zien dat er veel verschillende talenten zitten bij onze leerlingen. Zo ook dit jaar. Op 21 en 23 maart was er weer een uiterst gevarieerd programma.

Op woensdag 21 maart streden voor de pauze de klassen van leerjaar 1 van het vmbo bb/kb om de mini-MACC. De jury, bestaande uit de docenten Thijs, Monique en Ruud, wees daarbij klas B1B aan als winnaar.
Het programma van de mini-MACC 2018:
* B2B - Zoutelande
* B1A - Loterij
* B1B - There's nothing holding me back
* K1A - Faded
* K1B - Too much to ask
  Felicia, Maura en Anouk - Say you won't let go
* K1C - I'm yours

Na de pauze was het de beurt aan de andere leerlingen uit de onderbouw, die in aanmerking kwamen voor vijf plaatsen in de finale van de MACC op vrijdag. Het gevarieerde programma werd vlotjes gepresenteerd door leerlinge Susanne. De jury, dezelfde als bij de mini-MACC, liet de volgende acts doorgaan:
* Danique en Cathy - 'A-team'
* M1B-mannen - 'Can't stop the feeling'
* Danai - dansimprovisatie op 'Say something'
* Ian - 'Raindrops'
* Meike en Quincy - 'Dancing on my own'

Op vrijdag 23 maart was de finale met een prachtig en afwisselend programma. Maar liefst drie meisjes lieten een solo-dans zien die ze zelf hadden bedacht. Danai had woensdag al indruk gemaakt met haar fraaie klassiek aandoende improvisatie. In de finale deden ook Valérie en Lynn mee met allebei een zeer energieke en expressieve dans-act.

De rest van het programma betrof zeer uiteenlopende muziek die varieerde van het ludieke 'Ik heb een kater' van "Fantastic Finn" tot een gevoelig nummer van het duo Indy en Kelvin die beiden al bij de MACC-veteranen horen. Er was ook steviger werk te bewonderen. Voor de pauze werd de show gemaakt door Shame Parade met 'Crazy little thing called despair' en na de pauze zetten de M1B-mannen de zaal op z'n kop met 'Can't stop the feeling'!

Tijdens het juryberaad lieten de oud-leerlingen Danique en Robin horen dat de MACC een prima opstapje kan zijn voor verdere muzikale avonturen. Ze deden eerder met de band Modern Vintage enkele malen mee en wonnen vorig jaar met 'Highway to hell'. De andere bandleden waren verhinderd en daarom kwamen ze samen en speelden 'Rehab' en 'Valerie'. Daarbij ondersteunde Robin met akoestische gitaar en tweede stem de zang met rauw rafelrandje van Danique. Met speels gemak brachten ze een prima optreden waaruit blijkt dat ze zich na de MACC uitstekend ontwikkeld hebben!

De jury, bestaande uit oud-leerlinge Lisa en de docenten Annelot en Tjeerd, had ondanks alle diversiteit dit jaar weinig problemen en wees unaniem Ian aan tot winnaar met zijn zelf gearrangeerde piano-stuk 'Raindrops'!

Fotoalbum


< overzicht nieuws