The Green Guerilla

The Green Guerilla

2 oktober 2017

Op maandag 2 oktober werden onze leerlingen tijdens hun pauze overvallen door The Green Guerilla. Deze beweging pleit voor aandacht voor duurzaamheid en strijdt voor een groene revolutie. Zij kondigden aan dat ze de boel overnemen om het Candea College te verduurzamen.

Ben v.d. Anker, lid van onze Centrale Directie, wist zich voor het moment uit deze lastige situatie te redden door te wijzen op de zonnepanelen die sinds enige tijd onze school  van duurzame energie voorzien. De guerilleros vinden echter dat het nog veel duurzamer kan en lieten weten dat er dit schooljaar meer acties volgen om dat voor elkaar te krijgen.

Aanleiding voor deze actie is de verduurzaming van 12 middelbare scholen van stichting Quadraam. Naast de installatie van zonnepanelen, ontwikkelde Slim Opgewekt een bewustwordingscampagne voor de leerlingen en riep verzetsbeweging de Green Guerilla in het leven. Als onderdeel van de revolutie vinden er dit schooljaar diverse ludieke en educatieve acties plaats. Zo zal de Green Guerilla leerlingen via propaganda video’s activeren zich aan te sluiten bij de duurzame verzetsbeweging. Op die manier strijden we samen voor een duurzame toekomst!

Zie verder:
* the green guerilla op instagram (#groeneaap)
* Green guerilla overvalt Candea College (item van Liemers Actueel)
Bewust duurzaam met slim opgewekt!


< overzicht nieuws