Nationale sportweek

Nationale sportweek

9 september 2017

Op zaterdag 9 september is de opening van de Nationale Sportweek die verricht wordt door niemand minder dan topturnster Céline van Gerner. Dit vindt plaats op de parkeerplaats naast de locatie Eltensestraat. Diverse Duivense verenigingen laten tussen 10.00 uur en 12.00 uur zien wat er allemaal bij hen te doen is.

Het hele weekend kan men genieten van WK-kwalificatiewedstrijden turnen in Triominos. Hier komen diverse nationale toppers, waaronder onze eigen olympisch kampioene op de balk Sanne Wevers! Diverse Candea-leerlingen helpen bij deze wedstrijden als vrijwilliger.

Voor het zover is krijgen zo'n zestig leerlingen op vrijdag al een voorproefje met een lezing van de bondscoach vrouwenturnen Gerben Wiersma. Aansluitend kunnen deze leerlingen een kijkje nemen bij de training van de turnsters.

Vanaf maandag zijn de leerlingen zelf aan de beurt om lekker te sporten. Er staan diverse clinics op het programma, zoals turnen, atletiek, hardlopen, beachvolleybal, boksen, jiu-jitsu, zelfverdediging, fitness, basketbal, handbal, voetbal, volleybal, schieten, frisbee, tennis en dans. Daarbij is per klas een keuze gemaakt. Iedere klas doet in elk geval twee clinics. Volop gelegenheid dus om in beweging te komen!

 

 


< overzicht nieuws