Van drie naar twee gebouwen

Van drie naar twee gebouwen

25 augustus 2017

Vlak voor de zomervakantie vond er op het Candea College een grote verhuizing plaats in verband met de operatie 'van drie naar twee'. Het afstoten van Saturnus 2 was noodzakelijk vanwege de demografische ontwikkelingen die een steeds verder teruglopend leerlingenaantal met zich meebrachten. Dit gaf echter ook nieuwe kansen en deed ons besluiten tot een nieuwe indeling. Voortaan zitten mavo en vmbo-bb/kb op de Eltensestraat, terwijl havo en vwo hun plek hebben op Saturnus 1.

Bij deze grote logistieke operatie zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Al in het begin van schooljaar 2016-2017 werd begonnen met de nodige verbouwingen. Zo kreeg de ingang van de locatie Eltensestraat een grondige make-over met een bijbehorende nieuwe ontvangst-balie. In de loop van het schooljaar kwamen er op de Eltensestraat ook een nieuwe personeelskamer en prachtige nieuwe ruimtes voor 'Dienstverlening en producten', 'Zorg & Welzijn' en 'Economie & Ondernemen' bij. Verder werd het Z@p-plein  flink uitgebreid en in een eerder stadium was er al een prachtige ruimte gerealiseerd voor 'Multimedia, Vormgeving & ICT'. Op de locatie Saturnus 1 werd het tekenen- en hanvaardigheidlokaal vernieuwd en werd er een fotostudio ingericht, terwijl 'Sound & Light' een eigen plek in de aula heeft gekregen om van daaruit de techniek te verzorgen bij optredens en evenementen.

Technasium
Zijn we dan nu echt helemaal weg van Saturnus 2? Nee, want een vleugel op de begane grond van dat gebouw is de nieuwe thuishaven van ons technasium! Deze ruimte komt in de plaats van de vroegere lokalen op de Eltensestraat en Saturnus 1 en er kunnen drie klassen tegelijk hun programma volgen. De rest van het gebouw is in gebruik bij het bestuursbureau van de Gelderse Onderwijsgroep Quadraam.

Al met al betekent de nieuwe invulling geenszins een achteruigang. Integendeel, de nieuwe situatie is zodanig dat we de komende jaren uitstekend zijn toegerust om onze leerlingen het onderwijs van de toekomst te bieden!


< overzicht nieuws