Nieuwe leerling
Candea.nl

Alvast kennismaken

Voordat uw kind aan de brugklas begint, is het al een aantal keren op het Candea College geweest. De kinderen die op basisscholen in de buurt zitten (Duiven, Westervoort, Groessen, Loo, Giesbeek en Lathum), worden via de basisschool uitgenodigd voor de minilessen. Tijdens deze minilessen volgt uw zoon/dochter samen met de rest van zijn/haar groep 8 klasgenoten een drietal lessen. Deze minilessen worden in samenspraak met de basisscholen gepland in de maanden oktober/november. Daarnaast krijgen ze in het kader van het project Verbreding Techniek Basisonderwijs (VTB) een techniekles. De leerlingen van dezelfde basisscholen worden daarbij uitgedaagd om een oplossing te bedenken voor een praktijkprobleem. In de huidige maatschappij worden vele problemen in de techniek opgelost door robots, dus hier zal uw zoon/dochter ook mee in contact komen.

Een ander belangrijk kennismakingsmoment is natuurlijk de open dag, die we altijd op de laatste woensdag van januari houden. U bent van harte welkom om samen met uw kind lokalen in te lopen, onze lesmethodes te bekijken, vragen te stellen aan docenten en leerlingen, kennis te maken de Dienst EOC (leerlingbegeleiding) en de sfeer van het Candea College te proeven.

Klik hier voor nadere informatie over de open dag en scholenmarkt en informatie over de voorlichtingsavonden.
Heeft u al deze momenten gemist? Dan staan wij altijd open voor een persoonlijk gesprek met rondleiding op het Candea College. Voor een afspraak kunt u mailen Brigitte Bullée als contactpersoon voor het Vmbo: BB, KB en Mavo) of Ernst Rutten (Havo/Vwo).