Nieuwe leerling
Candea.nl
 

Veel gestelde vragen

Hoeveel leraren heb je?
Dat verschilt per leerweg. In vmbo-bb/kb krijg je les van een klein groepje leraren, die meerdere vakken voor hun rekening nemen. In vmbo-gt, havo en vwo heb je meestal voor ieder vak een andere leraar.
Hoe vind je de weg in zo’n groot gebouw?
In de praktijk kom je alleen in je eigen leshuis. Dat is een klein gedeelte van het gebouw. Binnen een paar dagen weet je alles te vinden. Bovendien hangen er overal bordjes.
Bij wie moet je zijn als je een probleem hebt?
Iedere klas heeft een mentor. dat is een leraar die ervoor zorgt dat zijn of haar klas het goed doet. Onder ‘goed doen’ verstaan we goede cijfers én een goede sfeer. De mentor probeert problemen zo veel mogelijk zelf op te lossen. Als dat niet lukt, schakelt hij andere deskundige medewerkers in. Bovendien heeft elk leshuis (elke leerweg) een eigen helpdesk. Dus mocht je mentor er toevallig niet zijn die dag of heeft hij/zij les, dan kun je ten alle tijden bij de helpdesk terecht.
Bij wie kom ik in de klas?
Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven met wie je wel of juist niet in de klas wilt zitten. Wij houden daar dan zo veel mogelijk rekening mee. Hoewel het een heel gepuzzel is, lukt het altijd wel om één of twee leerlingen van jouw voorkeur bij je in de klas te plaatsen. Kort voor de zomervakantie word je uitgenodigd voor een middag op het Candea College. Dan leer je je mentor en je klasgenoten kennen.
Wat gebeurt er als je te laat komt?
Je krijgt een schoolpas. Daarmee moet je vóór iedere les inloggen (bij ieder lokaal hangt een apparaatje). Na afloop log je uit. Zo weten we precies of je te laat was of zelfs hebt gespijbeld. Als je vaker te laat komt, moet je je ’s ochtends vroeg op school melden om corvee te doen.
Moet je de hele dag met je boekentas sjouwen?
Nee, je ouders huren een kluisje voor je. Daarin zet je je tas. In de pauzes pak je de spullen die je dan nodig hebt.
Hoe ziet mijn lesrooster eruit?
Dat verschilt per leerweg. Klik hier voor de lessentabel van jouw leerweg: vmbo-(s)bb/kb, vmbo-gt, havo en vwo.