Nieuwe leerling
Candea.nl
 

Voor leerlingen

Welkom op de site van het Candea College. Wij zijn een middelbare school met alle leerwegen. Dus we hebben vmbo-sbb, vmbo-bb, vmbo-kb, vmbo-gt, havo en vwo. Onder vwo vallen atheneum, gymnasium en technasium. Het Candea College heeft twee gebouwen. Vmbo BB/KB zitten aan de Eltensestraat en Havo en Vwo gebruiken het gebouw aan de Saturnus.

In deze gebouwen heeft iedere leerweg een eigen ‘leshuis’. Dat is ongeveer net zo groot als je basisschool. De meeste lessen krijgen je in je eigen leshuis van een vaste groep leraren (die we ook wel ‘docenten’ noemen). De grootte van je klas hangt af van de leerweg die je kiest. Havo- en vwo-klassen zijn groter dan bb- en kb-klassen.

Het Candea College is leuk en gezellig. Verreweg de meeste leerlingen gaan graag naar school (hoewel ze dat misschien niet altijd toegeven). Wij vinden het heel belangrijk dat je je thuis voelt en dat je bij ons ‘de leukste tijd van je leven’ gaat meemaken. Daarom zorgen we voor een goede sfeer en zijn er heel veel activiteiten.