Actieve school
Candea.nl

Hope XXL Academy

Hope XXL Academy is speciaal voor leerlingen van het vwo of havo (bovenbouw) die wat extra's willen. De Academy is een uniek concept dat aansluit bij Hope XXL, een van oorsprong Liemers initiatief van jongeren die streven naar een betere wereld. Oud-docent Chris van de Ven stelde daartoe de ‘Liemers List’ op met honderd stellingen. Inmiddels is de impact tot internationale proporties uitgegroeid en hebben studenten uit een groot aantal landen de Liemers List uitgebreid en ondertekend. Uiteindelijk wordt het manifest aangeboden aan de Verenigde Naties.

Via de Hope XXLAcademy kunnen leerlingen hun kennis vergroten, hun contacten verbreden en mee denken en discussiëren over de grote politieke kwesties van deze tijd. De maandelijkse bijeenkomsten bieden een divers programma met interessante documentaires, een uitdagende kennisquiz en/of gastcolleges van vooraanstaande sprekers zoals Jan Terlouw en oud Minister Voorhoeve. De leerlingen nemen samen deel met een volwassene, zoals hun vader of moeder. Zo wordt de communicatie tussen jong en oud bevorderd en kan kennis en ervaring worden gedeeld. Neem voor meer informatie contact op met René de Bruin (leerjaarcoördinator), Arnoud Kuijpers (docent Nederlands) of Daan van de Ven (docent geschiedenis). Het resterende programma van schooljaar 2014-2015.

De samenwerkingsovereenkomst werd eind januari 2013 op het dak van Saturnus I ondertekend door Ben van den Anker (lid centrale directie) en Chris van de Ven (bedenker Hope XXL) in het bijzijn van de Duivense wethouder Karel Schols.